Varaa tila

Haluatko vuokrata Viikin nuorisotalon tiloja?

Viikin nuorisotalo on mitä parhain ympäristö erilaisille tapahtumille ja kokoontumiselle. Voit varata nuorisotalolta tiloja toimintaa ja erilaisia tilaisuuksia varten. Nuorisotalon tiloista on varattavissa aulatila/keittiö, sali sekä pienryhmätila. Talolle on esteetön kulku.

Vuokrattavien tilojen esittely

Keittiö: hyvin varusteltu keittiö, jossa on liesi kiertoilmauunilla, tiskikone ja perusastiasto usealle kymmenelle hengelle.
Sali: pääasiassa tanssiin ja esim. sählyyn soveltuva peilillinen sali, mahdollisuus myös kokouksien järjestämiseen, noin 100 tuolia.
Pienryhmätila: soveltuu mm. pieniin kokouksiin n. 15 hengelle. Videotykkimahdollisuus.
Aulatila: Avara tila, jossa kahvilapöytiä ja -tuoleja sekä sohvia muutamalle kymmenelle henkilölle. Tilassa myös biljardipöytä, jonka päälle voi laittaa levyt tarjoilukäyttöä varten.

Tiloja voi varata yksittäisiin tapahtumiin tai säännölliseen käyttöön

Ensisijaisesti tilojen käyttövuoroja jaetaan helsinkiläisille nuorten ryhmille ja nuorisojärjestöille, joille tilojen käyttö on maksutonta. Voit varata ja vuokrata tiloja muuhunkin käyttöön, jolloin maksu määräytyy nuorisolautakunnan hyväksymän hinnoittelun mukaan. Tilojen käyttömaksut seuraavalle vuodelle vahvistetaan edellisen vuoden keväällä.

Käyttövuorohakemuslomake linkki

RYHMÄ 1: MAKSUTON TILOJEN KÄYTTÖ JA KÄYTTÖVUOROJEN JAKOPERUSTEET
1.Toimipaikan oma toiminta
2.Helsinkiläiset nuorten toimintaryhmät ja nuorisojärjestöt/yhdistykset
3.Yhdistykset, joiden kotipaikka on Helsinki
4.Helsingin kaupungin toimialat
Lakisääteisen iltapäivätoiminnan ja taiteen perusopetuksen ryhmätoiminta lasten ja nuorten osalta sekä kotouttamista
edistävän ryhmätoiminnan järjestäminen nuorisotiloissa on maksutonta.
RYHMÄ 2: HINNASTON MUKAAN
5.Muut käyttäjät

Nuorisotilat, vuokra
Ryhmä 1 …………………………………………………… Maksuton
Ryhmä 2 …………………………………………………… 30 €/tunti

Vakituiset käyttövuorot nuorisotiloihin haetaan toimintakaudelle 7.8.2017–31.5.2018 nuorisotilojen käyttövuorohakemus -lomakkeella pe 28.4.2017 mennessä. Hakemuksessa ilmoitetaan syys- ja kevätkauden todelliset aloitus- ja lopetuspäivät.

15.9.2017 mennessä haetaan kesävuorot nuorisotiloihin (mm. järjestöjen päiväleirit).
Yksittäisten käyttövuorojen kohdalla, otathan yhteyttä nuorisotalolle hyvissä ajoin sopiaksesi tilan varaamisesta.

Mikäli olet kiinnostunut varaamaan tiloja, toimi seuraavien ohjeiden mukaisesti:

1. Selvitä, mihin maksuryhmään kuulut ja tutustu ehtoihin: Hinnasto
2. Ota yhteyttä Viikin nuorisotalolle mieluiten sähköpostitse (viikin.nuorisotalo(at)hel.fi) ja kerro, milloin tarvitsisit tilan/tilat käyttöösi.
3. Lähetä tai tuo käyttövuorohakemus täytettynä nuorisotalolle osoitteeseen: Agronominkatu 3, 00790 Helsinki
Hakemuksen voi lähettää myös sähköpostitse osoitteeseen viikin.nuorisotalo@hel.fi

Nuorisotalojen toimintaohjeet

Tilojen käytöstä tehdään avaimen luovutuksen yhteydessä täysi-ikäisen allekirjoittama omatoimisen käytön sopimus nuorisoasiainkeskuksen kanssa.
Otathan huomioon, että talossa saattaa toimia samanaikaisesti useampia ryhmiä ja talon vuokraaminen kokonaisuudessaan yksityiskäyttöön onnistuu vain poikkeustapauksissa. Talon eri tilojen yhtäaikainen käyttö tarkoittaa sitä, että yleiset tilat ovat kaikkien käytettävissä.
Nuorisoasiainkeskuksen toimipaikoissa tavoitellaan kestävää elämäntapaa, joka edellyttää kaikilta käyttäjiltä vähintään jätteiden lajittelua, turhan energiakulutuksen ja kertakäyttöastioiden välttämistä.
Tiloihin pääsee esteettömästi ja käytettävissä on myös inva-wc.
Langattomat verkot ovat: StadiNet ja munstadi
Nuorisotalo ja sen piha-alueet ovat päihteettömiä alueita ja noudatamme savuttoman Helsingin periaatetta.

Tilavarauksen peruutusehdot ja hinnan kohtuullistaminen

Tilavarauksen voi perua veloituksetta kaksi viikkoa ennen varauksen alkamista. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista veloitetaan 50 euron peruutusmaksu. Jos vakituinen käyttövuoro on jäänyt peruuttamatta kaksi kertaa peräkkäin, on nuorisoasiainkeskuksella oikeus perua vuoro kauden loppuun saakka.
Osastopäällikkö voi perustellusta syystä päättää hinnan kohtuullistamisesta viranhaltijan päätöspöytäkirjassaan hakijan sitä kirjallisesti pyytäessä.
Päätökset toimintakauden säännöllisistä varauksista pyritään tekemään toukokuun loppuun mennessä.

Tervetuloa talollemme!

Haluamme antaa teille mahdollisimman hyvät ennakkotiedot Viikin nuorisotalon palveluista ja mahdollisuuksista. Jos teille jää vielä tämän ohjeen lisäksi kysyttävää, voitte kysyä sähköpostitse (tai soittaa) kaikissa vuoroonne liittyvissä käytännön asioissa.
Varausvahvistuksen saatuanne ottakaa yhteyttä nuorisotalon henkilökuntaan hyvissä ajoin ennen vuoron alkua sopiaksenne tilojen käytön perehdytyksestä, avaimen hausta, sekä tilojen omatoimisen käytön sopimuksen allekirjoittamisesta. Huomioithan, että sopimuksen voi allekirjoittaa vain täysi-ikäinen henkilö, joka vastaa tilojen käytöstä.

Mikäli joudutte perumaan vuoronne, ottakaa yhteyttä mahdollisimman pikaisesti suoraan talolle. Vuoron voi perua veloituksetta kaksi viikkoa ennen vuoron alkua. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista veloitetaan 50 euron peruutusmaksu.
Tiloja voi käyttää vain sovittuna aikana ja muusta käytöstä aiheutuneet kulut (esim. vartiointikulut) on korvattava. Myönnetty vuoro sisältää alku- ja loppuvalmistelut.

Otathan huomioon, että talossa saattaa toimia samanaikaisesti useampia ryhmiä ja talon vuokraaminen kokonaisuudessaan yksityiskäyttöön onnistuu vain poikkeustapauksissa. Talon eri tilojen yhtäaikainen käyttö tarkoittaa sitä, että yleiset tilat ovat kaikkien käytettävissä.
Nuorisotalollamme on avoin langaton verkko Stadinet.
Nuorisotalo ja sen piha-alueet ovat päihteettömiä alueita ja noudatamme savuttoman Helsingin periaatetta

Saapuessanne talolle ja vuoronne aikana

  • Hälytysjärjestelmät ovat ajastettu, joten niihin ei saa koskea
  • Käykää läpi tilojen turvallisuusohjeet.
  • Huomioittehan, että nuorisotalon tiloihin ei saa päästää omaan ryhmään/toimintaan kuulumattomia henkilöitä. Talollamme ei ole vahtimestaria ja ulko-ovemme on lukittu, joten teidän tulee itse laskea asiakkaanne sisään talolle.
  • Siistitte käyttämänne tilat ja palautatte tilat alkuperäiseen järjestykseen. Tiskatkaa astiat ja laittakaa ne paikoilleen, roskat tulee lajitella keräysastioihin ja wc-tilat on jätettävä siisteiksi. Siivoustarvikkeet löytyvät siivouskomerosta. Ilmoita nuorisotalolle mahdollisista tiloissa ilmenevistä vioista, hajonneista tavaroista tai kalusteista .
  • Vuoronne lopuksi muistakaa kuitata jokainen käyntinne nuorisotalon järjestöpäiväkirjaan.
  • Lähtiessänne tarkistakaa, että kaikki tilat ovat tyhjillään. Varmista, että ovet (myös varauloskäynnit) ja ikkunat ovat lukittu. Sammuttakaa valot kaikista tiloista.

Vuoronne jälkeen

  • Toivomme, että teille jäi mukavat muistot nuorisotalolta.
  • Mikäli käyttövuoronne on maksullinen, lähetämme laskun tilan käytöstä noin kuukauden sisällä vuoronne päätyttyä

Palaute

Tarkoituksenamme on palvella käyttäjiään mahdollisimman hyvin heidän tarpeidensa mukaisesti. Pyrimme jatkuvasti kehittämään tiloja ja siksi käyttäjien toiveet, tarpeet ja kokemukset ovat meille tärkeitä.
Toivomme teiltä palautetta käyttövuoronne onnistumisesta ja ideoita tilojen kehittämiseksi. Kiitämme jo etukäteen vaivannäöstänne. Voitte lähettää palautteenne sähköpostitse tai jättää avainten luovutuksen yhteydessä.
Katso lisää: https://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/palvelut/nuoret/Varaa_tiloja/